23 maart 2011

Maaltijdsoep met zoete aardappel, adukibonen, paprika en spinazie

Voedzaam, mooi en heel lekker - wat kan je nog meer van een soep verlangen? Deze scoort een 10 op 10 op alle vlakken!

Voor 4 grote porties, heb je nodig:
1 grote zoete aardappel, 500 ml groentenbouillon, 100 ml kokosmelk, 1-2 kl kerriepoeder, wat zwarte peper en een beetje zeezout,1 rode paprika in dobbelstenen gesneden, 250 g gekookte adukibonen (evt. uit blik en goed afgespoeld), 2 handenvol verse spinazie, grof gesneden

Zoete aardappel schillen en in grove stukken snijden. Samen met de bouillon aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot de aardappel zacht is. Kokosmelk en kruiden toevoegen en alles mixen. Daarna de paprika toevoegen en tien minuten laten pruttelen. De bonen toevoegen en alles volledig opwarmen. Op het einde voeg je de spinazie toe en heel eventjes laten slinken. Smakelijk!

18 maart 2011

Nieuw te Leuven: Loving Hut!


Een veganistisch cafe in hartje Leuven - bijna te goed om waar te zijn...maar het is ook waar! Loving Hut is een heel toffe plek om iets te gaan eten. De dames die er werken doen het met hart en ziel en het is ook echt te proeven in de gerechten en de bediening...zeker een aanrader. Ik ben intussen een paar keer geweest, en verschillende gerechten geproefd, en alles viel in de smaak en is ook altijd heel mooi gepresenteerd. Het is dan ook leuk om te weten dat alles op de kaart plantaardig is. Zelfs de heerlijke cappuccino!
Je vind Loving Hut op de Tiensestraat 65 in Leuven. Laat het je smaken!

04 maart 2011

Eenvoudige Seitan-Macaroni Stoofpot

Niets makkelijker dan een gerecht dat je kan maken in 1 pan! Voor deze recept deed ik inspiratie op in een kookboek van mijn moeder uit de jaren '60 - ik heb wel een en ander veranderd, voornamelijk het gehakt vervangen door seitan, en het resultaat was verukkelijk. Zelfs mijn middelste zoon, onze kieskeurigste als het op eten aankomt, vond het heel lekker. Conclusie? Mama heel blij en recept zeker op de blog!

Voor 3-4 personen:

120 g. macaroni (of andere kleine pasta), 200 g. gehakte seitan, 1 kleine ajuin, fijngesneden, 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden, 1 knoflookteentje, fijngesneden, 4 kl olijfolie classico, 1 blik (400 g) gehakte tomaten, 1/4 kl curcuma, zwarte peper en zeezout naar smaak

Olie laten opwarmen in een braadpan en de macaroni, seitan, ajuin, paprika en look er eventjes in bakken met de curcuma en zwarte peper, tot de macaroni wat krokant begint uit te zien. Tomaten erbij doen met hun sap, plus 1x de blikinhoud van water. Aan de kook brengen en dan 20 minuten laten pruttelen met de deksel erop. Bijkruiden als nodig. Je kan ook eventueel, en naar eigen smaak, vers of gedroogde kruiden toevoegen. Smakelijk!